امورفرهنگی
آموزنده
خجالت نوعی هشداردرونی است. هشداری که ما را به رفتار و عکس العمل ما در رابطه با دیگران یا یک اتفاق خاص آگاه می کند(مثلا اگر فردی در یک جمع به موضوعی بخندد، در حالی که بقیه سکوت می کنند، حادثه ای که می تواند باعث خجالت زدگی فرد شود). بنابراین حس خجالت را می توان به عنوان عاملی مفید در کنترل رفتار فردی در محیط دید و تعریف کرد.خجالت واسطی است که مارا از دنیای خیال خارج کرده و به واقعیت نزدیک می کند . خجالت و نیز نقطه متقابل آن "غرور" از تقابل فرد با دیگران بوجود می آید. یعنی مسبب تنظیم ارتباط فرد با سایرین است، بعبارت دیگر باعث ایجاد و تنظیم فاصله بین یک"فرد"("من") و افراد مقابل او می شود.
خجالت به مانند ترس از آن دسته از حس های ذاتی(واکنش) است که در ذات حیوانات نیز مشاهده می شود. پس رفتار انسانها و حیوانات وجه تشابه دارد. یک حیوانی وقتی حس ضعف میکند سریع از صحنه می گریزد(دمش را روی کولش گذاشته و فرارمی کند). حس خجالت در انسان حالتی مشابه را باعث می شود و می تواند خیلی درد ناک و ناخوشایند باشد(از خجالت آب شدم واینگونه اصطلاحات).
انسان های خجول اغلب بخاطراحساس ناتوانی در خود، اکثراٌ خود را به شرایط اجتماعی وشرایط فردی که با او هستند، تطبیق میدهند. با سو استفاده این نقطه ضعف خجولی ها افرادی سعی کرده آنها را تحت سلطه خود درآورده و مجبور به کارهایی می کنند که به آن راغب نیستند. حس خجالت نفس انسان را کنترل می کند و حافظ افراد از رفتار و موقعیت های تحقیرکننده است.
نظرات شما عزیزان:
|
About![]()
الهی نه من آنم که ز فیض نگهت چشم بپوشم نه تو آنی که گدا را ننوازی به نگاهی در اگر باز نگردد نروم باز به جایی پشت دیوار نشینم چو گدا بر سر راهی Archivesبهمن 1391دی 1391 آذر 1391 شهريور 1391 مرداد 1391 تير 1391 AuthorsسعیدهLinks
ستایش دختری از جنس تنهایی@
LinkDump
حمل و ترخیص خرده بار از چین Categories
عیدو تلویزیون خونه پدر بزرگ |